ullagabay

#patientsmart

AnonymaMagar™

Inbördeskriget i magen

– Nyckeln till en bra Matsmältning/Näringsomsättning och ett fungerande Immunförsvar är kunskap 

Många människor går omkring i åratal med anonyma problem i magen. Mycket beroende på hur livsmedelsindustrin och det storskaliga jordbruket har förändrat den moderna matens struktur och strippat den  på äkta näring. Dessutom är odlingsjord, betesmarker, grödor och grönsaker idag fulla av miljögifter genom besprutning och utsläpp. Och djuren (inkl den odlade fisken) föds upp under fel förhållanden och på fel foder. Allt detta bäddar för en sjuk och försurad inre miljö hos människan.

Det kan leda till matsmältningsstörningar, dålig näringsomsättning,  en förstörd bakterieflora, hormonstörningar och en inflammerad tarmslemhinna. På sikt kan det orsaka läckande tarm, följt av autoimmunitet och kroniska sjukdomar som: fetma, diabetes, hudåkommor, demenssjukdomar, RA, MS, hjärt- kärlsjukdomar och cancer.

Inbördeskriget i magen är en följd av långvariga problem. Främst orsakat av stress, miljögifter och mat. Försvaret utgörs av ett immunförsvar som med tiden blir så utmattat och förvirrat av ständiga inflammationer och obalans i tarmfloran att det det slut angriper den egna kroppens vävnad och organ.

Generna är inte per definition framtiden. Det är inte ”naturligt” att bli sjuk. Epigenetiken har visat att det går att påverka en stor del av genomet, kanske så mycket som 70 procent, genom medvetna kostval och en förändrad livsstil.

Trots alla dieter och hälsoråd blir vi allt sjukare. Vi är alla unika, till exempel är mikrobiomet lika unikt som ett fingeravtryck. Det finns därför ingen quickfix eller dietkur för hälsan som fungerar för alla. Framför allt inte över tid.

Bästa sättet att förebygga är att skaffa en grundläggande kunskap om hur matsmältning och näringsomsättning i kroppen fungerar. Det är vad kursen Anonyma Magar™ syftar till.

Kursinnehåll: AM Kursplan.png

Info & bokningar

gabay@comhem.se

0705 61 59 63

”Ulla Gabay höll i en halvdag på Vadstena Folkhögskola under rubriken ”Kronisk Hälsa”. Oerhört givande och inspirerande, grundat på ny forskning och med övertygande argument, presenterade Ulla hur kosten påverkar vår hälsa. Och gav oss en rejäl tankeställare om hur vi själva kan förebygga och vända kroniska sjukdomar. En dag som sannolikt sätter spår i förändrade kostbeteenden. Föreläsningen rekommenderas för alla som vill leva ett liv med god kvalité.” Anders Düring, lärare.

%d bloggare gillar detta: