ullagabay

#patientsmart

Hälsofällan

Hälsofällan
 
 ”Jag är imponerad. Ulla Gabay har skaffat sig ett enormt kunnande. I princip ger hon uttryck för samma uppfattningar som jag har. Hälsofällan är den mest informativa bok i ämnet som hittills skrivits på svenska för lekmän.”
– Professor Stig Bengmark
 
Du kan beställa boken signerad direkt av mig: gabay@comhem.se

Food to die for!

Amerikanarna har ett talande uttryck för det som är så attraktivt att du inte kan stå emot: to die for – att dö för. Kosta vad det kosta vill. Det är precis så den moderna maten är uppbyggd. Det är vad HÄLSOFÄLLAN handlar om. Boken som tar dig med till slagfältet om din hälsa och förser dig med rätt vapen till ett friskare liv.

Slaget om din hälsa

Förr låg fokus på att människan skulle få i sig tillräckligt av energi med hjälp av äkta mat. Idag är den mer eller mindre strippad på all äkta näring. Dagens matbastarder handlar främst om att tillfredsställa dina olika sinnen. Via beroendeframkallande och syntetiska kemikalier. Varumärkesprodukter som säljs i läckra förpackningar och med förenklade budskap. En tröst- och belöningskost med ett högt pris för din hälsa.

I bokens första del  Miljöbomben i magen  kan du läsa om matens utveckling från mänsklighetens begynnelse, fram till livsmedelsindustrins kostexperiment. Där du, jag och alla andra världsmedborgare används som labbråttor.

I denna del serveras allt från giftberikad mat och näringsstrippad fattigmanskost till ohållbara produkter på din tallrik. Under täckmantel nyttig mat. Du får även provsmaka framtidens biotekniska ”Frankenfoods”: genmodifierade grödor, proteinmalda insekter, provrörsodlat kött, fisk uppfödd på majs och alger från fabriker i öknen. Du bjuds dessutom in till en mörk vandring genom hälsotillskottens snårskog. Och får dig en eskalerande tur på läkemedelskarusellen.

Ät dig till ett bättre liv

Bokens andra del  Hälsans ABC  handlar om det autoimmuna inbördeskrig dagens kost startar i din kropp. Hur innehållet i maten retar kroppens immunförsvar, med mångåriga inflammationer som följd. Tillstånd som först årtionden senare manifesterar sig i olika sjukdomar.

Du bjuds här på en tur ner genom din matsmältningsapparat och får ta del av kroppens näringsbehov. Samt lära dig allt om vad en sur mage kan ställa till med. Du förstår hur och varför din avföring är kroppens bästa kristallkula. Och du får en mängd tips om hur du kan undvika de skadliga effekterna av den mat som finns idag. Slutligen får du tillgång till en metod att kombinera maten som underlättar för både matsmältningen och näringsomsättningen i din kropp: KombiMaxa.

Ett komplement till doktorn

Jag hoppas din nyfikenhet nu väckts för att köpa boken och hänga med på en ”välfärdsresa” av det mer udda slaget. Under en hisnande tur genom det globala kostlandskapet kommer du att förstå att det lurar ett hälsostup bortom varje sensationell smaktopp. Det enda du behöver göra är att spänna fast dig med ett öppet sinne, en portion sunt förnuft och en dos kritiskt tänkande. Förhoppningsvis går du i mål med lite ”jävlar anamma” som kan leda till en hälsosam förändring i ditt liv.

Hälsofällan är mitt personliga ställningstagande runt den moderna bekvämlighetskosten, efter att under fyra års grävande ha kollat alla för och emot som florerar inom sjukvården och hos olika myndigheter. Alla råd som slungas ut på nätet av mer eller mindre självutnämnda näringsexperter. Och inte minst alla de motsägelsefulla uppgifter som förekommer inom vetenskapen.

HÄLSOFÄLLAN är inte ett alternativ till doktorn, snarare ett komplement. Har du en sjukdom, tar någon medicin, eller känner att något är fel i din kropp ska du ta kontakt med sjukvården innan du tar till dig några råd i boken.

12 reaktioner till “Hälsofällan

  1. En Såååå upplysande och intressant läsning! Men skrämmande samtidigt! Tänker mycket på vad allt detta du tar upp i boken får för konsekvenser för min dotter, hennes kommande barn o.sv.!
    Otäckt att politiker och myndigheter inte tar detta på allvar! Tillväxten är ju ledord i dagens samhälle vilket förmodligen innebär att man inte ser farorna!

    Gilla

    1. Tack Pentii för din reflektion! Hela mitt engagemang i frågan grundar sig i min oro för mina barn, barnbarn och kommande generationer. Det enda vi kan göra är att sprida information och protestera så mycket vi orkar via medvetna val tills de som bestämmer måste lyssna. Det tragiska är att grönmålning och missbruk av hållbarhetscertifiering inom livsmedelsindustrin ökar och gör det ännu svårare för konsumenterna att ta ställning.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: