ullagabay

#patientsmart

KombiMaxa™

Matsmältningen är kroppens hårddisk

Fungerar inte matsmältningen hjälper det inte vad man gör. Visserligen kan dieter ge snabba viktminskningar. Men för hälsan gäller alltid en långsiktig lösning. Mjukvaran som får det hela att fungera är maten/näringen och det gäller att inte ladda ner saker som riskerar att krascha magen.

Avgörande för matsmältningen är en balanserad tarmflora (mikrobiomet), ett stabilt blodsocker (glukosvärdet), ett korrekt pH-värde i mag- tarmkanalens olika delar och rätt produktion av hormoner och enzymer. Fungerar inte alla delarna uppstår med tiden tarmproblem som: gaser, svullen mage, kramper, magkatarr/magsår, förstoppning/diarré, reflux, IBS, IBD och ibland kroniska sjukdomar som Crohns och Ulcerös Kolit (UC).

KombiMaxa™ är en metod att kombinera maten på rätt sätt vid varje måltid för att få en maximal matsmältning och näringsomsättning. Matsmältningen är ingen mekanisk process. Den sker genom olika kemiska processer som tar olika lång tid för olika näringsämnen vid nedbrytningen. De ska också ske på olika ställen i magen och tarmen. Blandas maten hur som helst fungerar inte processerna som de ska.

Info & bokningar

gabay@comhem.se

0705 61 59 63

”Ulla Gabay höll i en halvdag på Vadstena Folkhögskola under rubriken ”Kronisk Hälsa”. Oerhört givande och inspirerande, grundat på ny forskning och med övertygande argument, presenterade Ulla hur kosten påverkar vår hälsa. Och gav oss en rejäl tankeställare om hur vi själva kan förebygga och vända kroniska sjukdomar. En dag som sannolikt sätter spår i förändrade kostbeteenden. Föreläsningen rekommenderas för alla som vill leva ett liv med god kvalité.” Anders Düring, lärare.

%d bloggare gillar detta: